Extra geld en geduld nodig voor veranderingen in jeugdhulp

Job Looijenga

De ChristenUnie heeft in de gemeenteraad van Zwolle steun uitgesproken voor het plan van ChristenUnie-wethouder Ed Anker om ruim 6 ton extra geld uit te trekken voor de jeugdhulp. Raadslid Job Looijenga: “In 2015 was de gemeente voor het eerst verantwoordelijk voor de jeugdhulp. In dat eerste jaar is er veel goed gegaan: kinderen en jongeren die dat nodig hebben, hebben hulp gekregen. Maar om de veranderingen binnen de jeugdhulp goed door te kunnen voeren, is nu wel tijdelijk extra geld nodig.”

De gemeenteraad ging in een lang debat in op de extra kosten voor de jeugdhulp. Looijenga: “Terecht, want het gaat om een ingewikkeld en belangrijk onderwerp. Ingewikkeld omdat veel jeugdhulp regionaal wordt ingekocht en goed moet passen in onze plaatselijk zorgstructuur.” Deze plaatselijke zorgstructuur wordt gebouwd rondom de vindplaatsen van zorg: onderwijs, sociaal wijkteam en huisartsen.

"Dat geeft veel mogelijkheden, maar is ook complex. Wat ons betreft is 2016 het jaar van de verandering waarbij gemeente samen met de zorgaanbieders op zoek gaat naar andere en betere vormen van jeugdhulp tegen minder kosten. We vragen ook om geduld omdat dit soort veranderingen zomaar zeven jaar kunnen duren. Dat na een jaar tijdelijk extra geld nodig is, is helemaal niet zo vreemd. Als dat nodig is om jongeren de zorg te kunnen bieden die ze nodig hebben, moeten we dat doen."

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Extra geld en geduld nodig voor veranderingen in jeugdhulp'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.