Onze wethouderskandidaten: Gerdien Rots en Michiel van Willigen

2022.Bruisfotografie.CU.Top12groot-25 kopie.jpg

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dan kiezen Zwollenaren hun 39 volksvertegenwoordigers voor de komende vier jaren. Zodra de verkiezingsuitslag bekend is, vormt een aantal fracties een nieuwe coalitie. Die coalitiepartijen leveren dan de wethouders voor het College van Burgemeester en Wethouders.

In de afgelopen periode waren Michiel van Willigen en Ed Anker de twee ChristenUnie-wethouders. Zij hebben mooie dingen bereikt voor Zwolle op het gebied van woningbouw, jeugdzorg, klimaatadaptatie, onderwijs, schoolgebouwen en de stedelijke ontwikkeling van het stationsgebied.

ChristenUnie Zwolle wacht de verkiezingsuitslag hoopvol af. Voor het geval wij in de komende periode opnieuw wethouder(s) kunnen leveren in het nieuwe college, staan twee bijzonder gemotiveerde kandidaten klaar: Gerdien Rots en Michiel van Willigen.

Gerdien Rots (50) was van 2013 tot januari 2022 de lokale partijleider. Zij zette de koers uit voor ChristenUnie Zwolle: “Vanuit mijn idealen voor Zwolle als sociale, duurzame en economisch sterke stad is er veel bereikt. Zwolle zit in een flow van dynamische ontwikkeling. Kijk bijvoorbeeld naar de vernieuwing van het stationsgebied met de busbrug, het stationsplein en de fietsenkelder.”

Gerdien werkt nu als communicatietrainer en dagvoorzitter. Die werkzaamheden zal zij neerleggen als zij wethouder wordt. Gerdien kijkt ernaar uit om vanuit het college van Burgemeester en Wethouders verder te werken aan de ontwikkeling van Zwolle: “De komende jaren komt het erop aan dat elke Zwollenaar zich gehoord en gezien weet. Ik wil graag dat alle Zwollenaren zich thuis voelen. De menselijke maat staat bij mij altijd centraal, in het sociale beleid en ook in de groei van de stad.”

Michiel Van Willigen (45) is opnieuw wethouder-kandidaat. Hij was van 2010-2017 gemeenteraadslid. In 2017 volgde Van Willigen wethouder Filip van As op. Michiel werd toen wethouder duurzaamheid en zette de duurzame koers van de gemeente uit. In 2018 werd Michiel wethouder jeugd, onderwijs, gezondheid, digitalisering en wijkgericht werken. Als voorzitter van de Jeugdzorgregio, de GGD IJsselland en Onderwijsoverleggen werkte hij aan onze sociale en sterke stad en regio.

“Als ingenieur werkte ik voorheen aan de dijken en de groene waterrijke omgeving van Zwolle. Ik pionierde in mijn wijk Assendorp en nu in Zwolle-Zuid met duurzaamheidsinitiatieven en jongerenwerk voor de kerk. Vanuit dat werk, en in de politiek zag ik dat mensenwerk mij motiveert: het werken aan de ontwikkeling van de ménsen in onze stad. Ook als samenwerken moeilijk is en een bindend verhaal lijkt te ontbreken. Dat wil ik stimuleren en ik kijk dan vooral naar mensen die niet automatisch vooraan staan. Hen helpen het goede leven in Zwolle te ontdekken. In hun gezinnen, op school en in de buurten. Daar ga ik heel graag mee door.”

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Onze wethouderskandidaten: Gerdien Rots en Michiel van Willigen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.