Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief mei 2020

Samen beseffen wat vrijheid is

Beste ##firstname## ##insertion## ##lastname##,

Het hondje van Floddertje moest in elkaar gevouwen worden. Lang leve homescholing, dit zou mama wel even fixen. Netjes volgde ik de aanwijzingen van juf op en warempel, het vouwblad veranderde in een heus geknutseld hondje. Terwijl ik voldaan naar het eindresultaat keek hoorde ik een vijfjarig jongetje naast mij bedremmeld vragen of hij ook nog wat mocht doen. Nou, nee dus…                     
Zoonlief is niet dol op knutselen, maar had absoluut ideeën over het hondje van Floddertje. Als ik naar hem geluisterd had, was het geen knutselwerk geworden, maar een kunstwerk waar we samen trots op konden zijn.

Ook buitenshuis geldt deze regel; juist samenwerken en luisteren naar elkaar geeft zoveel meer inspiratie, kwaliteit en energie. Elkaar ontmoeten, elkaar horen; het kan even niet fysiek, maar er zijn meerdere wegen die naar Rome euh ik bedoel, Zwolle leiden. Er wordt volop gebeld en de eerste meeting via Teams met bewoners uit de stad staat gepland. Niet alleen, maar samen maken we de stad.

Ruth Stoorvogel

 
 
 

Nieuws

 
       
 
 

De ChristenUnie is blij met de gebiedsovereenkomst duurzame energie van de inwoners van Tolhuislanden met de gemeente Zwolle. Met deze gebiedsovereenkomst krijgen inwoners de komende tijd het alleenrecht om plannen uit te werken om duurzame energie op te gaan wekken. Raadslid Ruben van de Belt is daar erg blij mee.

Lees verder

 

Met groot genoegen stemde de Zwolse ChristenUnie op 20 april in met het besluit om de WRZV hallen een nieuwe bestemming te geven, passend in de historische context. Nadat twee jaar geleden werd besloten om de sporthallen te verplaatsen, ontstond er ruimte om het Buitengasthuis een nieuwe bestemming te geven

Lees verder

 

De ChristenUnie is blij met de aangepaste verordening WMO 2020, die tijdens de eerste online vergadering van de Zwolse raad, op 20 april, is vastgesteld. Deze verordening regelt welke zorg inwoners via de gemeente krijgen. Maar ook die zorg die mensen zelf  organiseren met een persoonsgebonden budget (PGB). 

Lees verder

 
 
 

Tea and Attention

Elkaar ontmoeten bij een kop thee of koffie is er deze dagen niet bij. We blijven bij elkaar uit de buurt, en missen het contact. Tot mijn vreugde merk ik gelukkig dat inspirerende ontmoetingen ook plaats kunnen vinden via de telefoon. Zo sprak ik met Linda en Bianca, bevlogen Zwollenaren met een groot hart, die in hun vrije tijd de actie StayHomeTas hebben opgezet: een tas vol aandacht en afleiding voor stadgenoten die echt binnen moeten blijven. Omdat ze een risicogroep zijn, of omdat ze ziek zijn geworden van het coronavirus. Linda en Bianca vertelden met veel bevlogenheid over het project. Dat raakte me. Mensen die zich juist in tijden van afstand echt een naaste weten. Gelukkig zijn er veel meer Zwollenaren die dat doen, lichtpuntjes in deze tijd. Het laat ook zien dat wij het niet alleen van de overheid hoeven te verwachten, maar dat we samen doen wat we belangrijk vinden. 

Ruben van de Belt

75 Jaar Bevrijding

7.-17-april-Om-nooit-te-vergeten-Bevrijding-Zwolle-collectie-Historisch-Centrum-Overijssel vierkant.            bevrijding_zwolle vierkant.jpg

 

Via Assendorp en de Wipstrik kwamen de Canadezen op zaterdagochtend 14 april 1945 Zwolle binnen. Om 11:00 uur gaven ze het officiële bericht aan hun hoofdkwartier door dat Zwolle bevrijd is. Om 13:00 uur begonnen de klokken te beieren in Zwolle. Inmiddels was overal in Zwolle het feestgedruis losgebarsten. "Iedereen verkeerde in een ware bevrijdingsroes." "Handen worden gedrukt, felicitaties toegeroepen", zo schreef een pater Dominicaan, nadat de eerste Canadezen op straat enthousiast waren onthaald door een groeiende menigte.
Bron: Bewogen jaren, Zwolle in de 2WO; Met dank voor de foto's van het 
Historisch Centrum Overijssel

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts