Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief december 2019

Geloof jij in samenwerken?

Beste ##firstname## ##insertion## ##lastname##,

Vanmiddag heb ik mijn agenda leeggeruimd om naar de “Werkconferentie regionale samenwerking” te gaan. Ik vind de regionale samenwerking belangrijk en wil graag tijd en energie investeren om dit nog beter te krijgen. De gemeente Zwolle neemt deel aan tientallen samenwerkingsverbanden zoals jeugdzorg, GGD en de brandweer. Dit kost tijd en geld, maar levert vooral veel op. De kunst is om de goede resultaten te blijven bereiken en democratische controle te organiseren. Wat mij betreft gaat het niet om dikke rapporten maar wel om draagvlak bij de volksvertegenwoordigers die hiervoor aangewezen zijn.

Het  belangrijkste is hoe we naar elkaar kijken. Toen aan een succesvol uitvinder werd gevraagd wat zijn geheim was zei hij: “ik heb ontdekt dat ieder mens iets waardevols te brengen heeft.” Met die zelfde bril wil ik kijken naar mensen, gemeenten en organisaties om mij heen: waarin kunnen we elkaar helpen om te komen tot een betere stad en regio? En zelfs al heeft Zwolle er geen voordeel van, dan nog hebben we als centrumgemeente een verantwoordelijkheid. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

 

Tea and Attention

‘Hij begreep de geschokte reacties van raadsleden over de armoedecijfers niet’. Jan las in de Stentor de reacties van gemeenteraadsleden op de recente armoedecijfers. Hij stuurde ons daarna een lange mail. Bij een kop koffie luister ik naar een man die al ruim 40 jaar hard werkt. Die het leven veel duurder heeft zien worden sinds de invoering van de euro. Hij maakt zich daar boos over. Je kunt een gezin eigenlijk niet meer op één inkomen draaien zegt hij. Zijn pleidooi is de betaalbaarheid voor de gewone burger. Nee, hij kan het zelf nog wel betalen maar ziet ook andere voorbeelden. Hij is ook huiverig dat schaalvergroting, marktwerking en systemen teveel macht krijgen en de overheid steeds verder van de burger afkomt en niet meer ziet hoe het echt gaat. Ik vertel hem dat ik zijn zorgen deel. Want ik zie ook voorbeelden waarin mensen in het systeem vastlopen. En vertel hem over mijn inzet voor het “Zwols versimpelteam”. Hij is er blij mee. Niet alle zorgen zijn weg, maar we houden contact.

Wietse de Boer

Toffe Peren Actie

Ken jij een Zwolse toffe peer?
Iemand die als mantelzorger voor iemand anders zorgt. Soms al jarenlang, soms pas kort. Wij willen hem of haar graag eens in het zonnetje zetten.

Nomineer die toffe peer op www.zwolle.christenunie.nl/toffepeer

 
 
 

Nieuws

 
       
 
 

“Zwolle groeit. De gemeente moet die groei in goede banen leiden. Het gaat er de komende jaren om dat iedereen een huis én een thuis vindt,” aldus Gerdien Rots bij de algemene beschouwingen.

Lees verder

 

Ronald Buitenhuis: “De meningen over vuurwerk zijn verdeeld. Maar iedereen gunt elkaar wél een feestelijke jaarwisseling. Daarom ben ik blij dat we in Zwolse gemeenteraad daarover in debat zijn gegaan. 

Lees verder

 

Iedere tien jaar stelt de gemeente Zwolle een Mobiliteitsvisie op. Daarin wordt gekeken naar trends en ontwikkelingen, en worden kaders gesteld voor alle concrete projecten voor het komende decennium. 

Lees verder

 
 
 
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts