Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief januari 2020

We willen graag dat jij je thuis voelt in Zwolle

Beste ##firstname## ##insertion## ##lastname##,

We namen in 2019 afscheid van Henk Jan Meijer en we heetten Peter Snijders hartelijk welkom die nu alweer 100 dagen aan het werk is als burgemeester van onze stad. 2019, een bijzonder jaar waar we ook in Zwolle stemmenwinst hebben geboekt voor de ChristenUnie Overijssel. In 2019 waren meer mensen in Zwolle op zoek naar een passende en betaalbare woning, daarom besloten we in plaats van 600 nu 1.000 nieuwe woningen per jaar in Zwolle te gaan bouwen. Maar 2019 was natuurlijk ook het jaar waarin de stikstof en PFAS normen roet in het eten dreigden te gooien en boeren in opstand kwamen. 
Nu op naar Anno Domino 2020. We zien genoeg uitdagingen om op te lossen en hebben alle reden om zegen te vragen van onze Schepper.
Kom jij ook om met ons op de nieuwjaarsborrel op 7 januari om 20:00 uur het glas te heffen op 2020?

 

Kom jij op de nieuwjaarsborrel?

Op 7 januari 2020 is de nieuwjaarsborrel van de ChristenUnie Zwolle! Een moment om terug te blikken op wat is geweest en om vooruit te kijken naar wat 2020 ons zal brengen. We nodigen je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn in de Gift City aan de Rieteweg. We starten om 20.00 uur.

Het is fijn als je je aanmeldt via info@christenuniezwolle.nl, zodat we weten op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen. Heb je je niet aangemeld en besluit je op 7 januari toch spontaan te komen, dan ben je uiteraard meer dan welkom!

Tea and Attention

Onder het genot van de vele liters thee en koffie in 2019 viel het mij op dat één woord elke keer weer een bijzondere hoofdrol vervulde, namelijk het woord ‘thuis’. De huismeester van het flatgebouw in Holtenbroek deelde met passie waarom ze dit werk zo graag doet: ‘Deze mensen, met hun diversiteit aan achtergrond, talen en nationaliteiten gun ik stuk voor stuk een echt thuis-gevoel. En dat is een uitdaging waar ik mij elke dag met liefde voor inzet.’

De initiatiefneemster van een Klets en Koek groep vertelde mij hoe ze op een zeer praktische manier mensen helpt met het zoeken van een baan. ‘Ik ga met ze aan tafel zitten, we stellen een CV op. Vervolgens gaan we met het prachtige A4tje vol geschreven met opleidingen, ervaringen, gaven en talenten allerlei bedrijven langs. Verschillende statushouders hebben op deze manier inmiddels een baan gevonden. Werk zorgt voor structuur, voor ontwikkelingen, voor een gevoel van eigenwaarde en dat is cruciaal om je ergens thuis te kunnen voelen.‘

Thuis. Het is de plek waar iedereen naar verlangt. De plek die ik iedereen gun. Maar tegelijk de plek die zo vaak onder druk staat. Zullen we ons in 2020 samen inzetten om te bouwen aan een stad die niet alleen een woonplaats is, maar vooral een thuis?

Ruth Stoorvogel

Kerstdiner

Op donderdag 12 december vierde het team van de ChristenUnie in Stadshagen bij Boerderij de StadsHoeve het einde van het jaar 2019. Samen stil staan bij de hoogtepunten van het afgelopen jaar en vooruitkijken naar het nieuwe jaar. Heel veel redenen voor dankbaarheid!

 
 
 

Nieuws

 
       
 
 

Toen het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in het najaar meldde dat in Nederland een verdubbeling van het aantal dak- en thuislozen sinds 2009 aan de gang was, vroeg ChristenUnie raadslid Wietse de Boer aan het college hoe de situatie in Zwolle was. 

Lees verder

 

De ChristenUnie wil meer Sociale Ondernemingen, omdat zij een maatschappelijk doel voorop stellen en impact willen maken. Raadslid Jolien Elshof heeft daarom een initiatiefnota geschreven en deze aangeboden aan de Zwolse gemeenteraad.

Lees verder

 

Als er thuis problemen zijn, waar heb je als jongere dan behoefte aan?
Aan iemand die aandacht voor je heeft, iemand die naast je staat, iemand die er voor jou is als een oudere broer of zus.

 

Lees verder

 
 
 
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts