Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief oktober 2020

Voor wie ben jij een lichtpuntje?

Beste ##firstname## ##insertion## ##lastname##,

Een adempauze was deze zomer, waarin we allemaal genoten van meer vrijheid na enkele maanden van relatieve afzondering. Voor veel ondernemers, met name in de horeca en detailhandel, kwam de redding net op tijd. Anderen moesten definitief stoppen met hun activiteiten. Achter bedrijfsdeuren speelde zich veel leed af, ook voor de werknemers.

Deze zomer zaten de terrassen gelukkig weer vol, met inachtneming van de regels natuurlijk! Ook de non foodzaken zagen hun klandizie weer toenemen. Wat ben ik trots op al die Zwolse ondernemers die zo hun best deden om een veilige koop- en beleefomgeving te creëren.

Ook al valt het in Zwolle nu nog mee, de toename van het aantal mensen met Corona is realiteit. De aanscherping van de Corona maatregelen zullen consequenties hebben op alle leefgebieden en de maatregelen treffen ook opnieuw de economie.

Komende weken ga ik op gepaste afstand weer een aantal ondernemers bemoedigen. Allemaal bezoeken lukt niet, maar vanaf deze plek sterkte wensen wel!

Jolien Elshof-Rook

 
 
 

Nieuws

 
       
 
 

"Recent mocht ik het debat voeren over de herinrichting van de Milligerplas. Zelf ben ik al 20 jaar Stadshagenaar en geniet evenals die bijna 25.000 andere bewoners volop van alles wat de omgeving van de Milligerplas te bieden heeft. Heerlijke wandelingen en een kopje koffie bij strandhuis Milligers" aldus Jolien Elshof


Lees verder

 

“Het was zó donker dat ik overal lichtpuntjes zag.” Naar deze troostende uitspraak op een Loesje-poster verwees Gerdien Rots tijdens het debat over de nieuwe lichtvisie voor de binnenstad. Rots: “Licht geeft perspectief. Licht is positief. Licht geeft verbinding. Daarom is de ChristenUnie ontzettend blij met dit nieuwe lichtplan.”

 

Lees verder

 

De ChristenUnie is blij met de verandering die Hanzeland gaat doormaken. Waar het 30 jaar geleden nog landelijk gebied was werd het daarna snel volgebouwd met grote kantoorgebouwen. Helaas leidde dat tot een eentonige en onaantrekkelijke omgeving, een gebied wat nu rijp is voor een complete metamorfose. Met restaurants,

 

Lees verder

 
 
 

Tea and Attention

De beelden staan nog vast op mijn netvlies: de brand in het vluchtelingenkamp op Lesbos. Mensen die met grote onzekerheid een nieuw bestaan proberen op te bouwen verliezen het laatste wat ze nog bezitten. Het Europese vluchtelingenbeleid van de EU (waar Nederland deel van uitmaakt) vond ik al beschamend. Nu zaktte de moed me helemaal in de schoenen.

Toen nam actiegroep ‘Because We Carry’ initiatief om slaapzakken in te zamelen waaraan Zwolle enthousiast meedeed. Voor degenen die geen slaapzak konden weggeven organiseerde ik, met een paar buurmannen, een inkoopactie om nieuwe slaapzakken te kopen. Met een ‘tikkie’ vroeg ik om te sponsoren en we werden vervolgens enorm verrast door de gulheid van zoveel Zwollenaren. Ongelofelijk hoe graag de portemonnee werd getrokken voor Lesbos.

Hoe het verder met de actie is afgelopen? De doelstelling van 650 slaapzakken (nieuw en gebruikt) was al binnen een paar dagen bereikt en er dreigde een overschot! Doordat in andere regio’s minder slaapzakken werden opgehaald werden op een prachtige ochtend 974 slaapzakken ingeladen. Het voelde geweldig om deze enorme hoeveelheid door je handen te laten gaan. Zoveel betrokkenheid van Zwollenaren voor vluchtelingen die niets meer hebben. Hartverwarmend!

Nu ik erop terugkijk zie ik weer de enorme kracht van de samenleving. Initiatieven, samenwerking, vele handen en vooral een warm hart voor wat echt nodig is.

Job Looijenga

Fractie 2 daagse CU Zwolle

Het team van de CU Zwolle was op vrijdag 18 en zaterdag 19 september hard aan het werk met vragen als: Hoe kunnen we van betekenis zijn voor Zwolle? Hoe blijven we in ons raadswerk integer en betrouwbaar? Met behulp van een trainer van Debat.nl hebben we geoefend om onze debatvaardigheden aan te scherpen. Dat allemaal op 1,5 meter afstand van elkaar. Gelukkig was er ruimte zat aan de rand van ‘ s Heerenbroek.

 

 
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts