Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief juli 2021

We gaan niet kiloknallen met huizen

Beste ##firstname## ##insertion## ##lastname##,

Het zal u niet ontgaan zijn, de woningmarkt is oververhit. Het wordt steeds lastiger om een huis te bemachtigen en de prijzen vliegen de pan uit. 

De nood is zo hoog dat de verleiding groot is om te gaan kiloknallen met huizen. Lekker veel voor weinig. En zo was er het Economisch Instituut voor de Bouw, (EIB) dat had bedacht dat er in de polder Mastenbroek wel 35.000 huizen zouden passen. Ik heb daar boos afstand van genomen. De Mastenbroekerpolder is de oudste polder van Nederland en Nationaal Landschap waar boeren veel aandacht besteden aan het behoud van het landschap. Daar plemp je niet zomaar een stad neer. Doorbouwen aan de stad moet met kwaliteit gebeuren, niet dom op kwantiteit.

We spreken veel over woningbouwplannen waar ik gelukkig die kwaliteit steeds weer zie. Waarin rekening wordt gehouden met de mensen die er gaan wonen, met de natuur en met klimaatverandering bijvoorbeeld. Dat soort plannen maken de stad beter.

Maar nu is er even de bouwvakvakantie. Tijd om rust te nemen. Als de markt zo overspannen is, is rust extra waardevol. Na de zomer pakken we de bouw weer op!

Goede vakantie!

Ed Anker

 
 
 

Nieuws

 
       
 
 

Vrijdag 25 juni 2021 heeft de Zwolse raad de financiële plannen voor de volgende jaren behandeld. Waar moeten we investeren? Hoe gaat Zwolle de groei opvangen? Waar vraagt dat aandacht en wat doen we niet? Want we moeten keuzes maken...

Lees hier verder

 

“Laat met goed lees- en spellingsonderwijs en goede dyslexiezorg alle Zwolse kinderen schitteren.” Met deze wens sloot ChristenUnie-raadslid Jacob Raap zijn bijdrage af in het debat op maandag 7 juni rondom de dyslexiezorg in Zwolle...

Lees hier verder

 

Na jaren van overleg en lobbywerk is de regio Zwolle nu een NOVI-gebied. NOVI staat voor Nationale Omgevingsvisie en is een langetermijnvisie vanuit het Rijk op het verder ontwikkelen en inrichten van de leefomgeving in het land... 

Lees hier verder

 
 
 

Tea and Attention

“Eindelijk mogen we weer op de markt staan en nu dit!” Zwolse marktkooplieden waren onaangenaam verrast door het besluit van de gemeente om hun kramen met non-food te verplaatsen naar de Oude Vismarkt. De klant wist hen lastiger te vinden. Marktkooplui zijn erg afhankelijk van hun vaste stek om goed gevonden te worden. Het besluit maakte hen wanhopig en daarom besloten zij de noodklok te luidden.

Na maanden thuiszitten werd het eerste corona-openingsplan van kracht op 28 april. De markt draaide al die tijd door zonder de handelaren in non-food. Toen ze weer mochten, beleefden zij een valse start.

Raadslid Jolien Elshof ging met deze ondernemers in gesprek en stelde hierover direct vragen aan het college om dit anders aan te pakken. Ook daarna hield ze vinger aan de pols. Deze ondernemers werden immers onevenredig hard getroffen en dat bleek ook uit de enorme omzetdalingen. Gelukkig heeft het college deze maatregel opgeheven en zijn deze ondernemers inmiddels terug op hun oude plek.

Jolien Elshof

CU Zwolle feliciteert alle geslaagden met hun diploma!

 
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts