Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief februari 2020

In actie tegen On-Zwolse praktijken

Beste ##firstname## ##insertion## ##lastname##,

Als wij op vakantie zijn geweest en we rijden weer naar huis, dan doen we altijd een wedstrijdje wie het eerste de Peperbus ziet. En wie hem als eerste ziet, die zegt: “O, a’k de Pepperbusse zie, kan ‘k de straotstiene wel kussen.”

In dat Zwolse zinnetje drukken wij niet alleen uit dat hier ons huis staat, maar ook dat we hier echt thuis zijn. Waar zit ‘em dat in? Ten diepste gaat het erom dat je je welkom voelt, dat je gekend bent en dat je gezien wordt. Dat er voor je gezorgd wordt als dat nodig is en ook dat jouw zorg voor een ander gewaardeerd wordt.

In de Bijbel wordt het beeld van Thuiskomen bij de Vader vaak gebruikt. Dat beeld is voor mij een inspiratiebron. Dus als we debatteren over de vele huizen die gebouwd moeten worden, dan vind ik het net zo belangrijk om het er over te hebben hoe al die nieuwe huizenbewoners hun thuis vinden in Zwolle. Zo bouwen we aan Zwolle als een stad waar je niet alleen je huis vindt, maar waar je bovendien een thuis vindt.

Gerdien Rots

 
 
 

Nieuws

 
       
 
 

Vijf schietincidenten in gewone woonwijken, waarvan één met dodelijke afloop. Vier handgranaten, waarvan twee ontploft in een gewone woonwijk. Deze feiten maken duidelijk dat Zwolle in de belangstelling staat van criminelen.

 

Lees verder

 

Er moet 11 miljoen bezuinigd worden. Niet met de kaasschaaf of de botte bijl, maar door de zorg anders en beter in te richten. Dat is ingewikkeld en niet zonder risico’s. Maandag 13 januari debatteerde de gemeenteraad hierover.

 

Lees verder

 

Dinsdagavond hadden we als ChristenUnie onze nieuwjaarsborrel. Wat was het fijn om samen met zo veel mensen het nieuwe jaar bij De Gift City te beginnen en elkaar te spreken onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Lees verder

 
 
 

Tea and Attention

Op de nieuwjaarsreceptie hebben we als ChristenUnie “Toffe Peren” in het zonnetje gezet. Dat zijn mensen die zich onbaatzuchtig inzetten voor één of meerdere medemensen. Vaak voor familie, maar ook voor anderen in hun omgeving. Dat kan in het klein en in het groot: het pannetje soep voor de zieke buurman, maar ook de zorg voor een familielid met een beperking of je ontfermen over kinderen die de juiste weg even kwijt zijn. De verhalen van deze mensen raken mij diep. Zo trof mij het verhaal van een nog jonge vrouw die onlangs al voor de tweede keer weduwe werd. Bovenop haar verlies moest zij ook nog in korte tijd verhuizen. Dit kwam doordat ze samen met haar man plannen had gemaakt en zij hun huis al hadden verkocht. Alle mooie plannen waren ineens verledentijd. Ondanks deze moeilijke situatie nam ze toch haar zieke zus bij zich in huis, om er voor haar te kunnen zijn. Dat is echt een verhaal om stil van te worden. Een verhaal om waardering voor te hebben.

Zo waren er veel van deze verhalen die we hebben gehoord. Wat is het toch belangrijk dat we naar elkaar omzien, maar ook dat de mantelzorgers door ons gezien en gewaardeerd worden! Daarom werden er een aantal Toffe Peren verrast met een taartje, als blijk van waardering voor alle Zwolse “Toffe Peren”.

 

Jolien Elshof-Rook

Reinier Mulder: 25 jaar raadslid in Zwolle

Je zult maar 25 jaar raadslid zijn! "Onze" Reinier Mulder werd eerder al in het zonnetje gezet door de burgemeester tijdens de raadsvergadering, maar op 30 januari was het echt precies 25 jaar geleden dat Reinier Mulder als raadslid werd bevestigd. Dat konden we als collega's natuurlijk niet maar zo voorbij laten gaan. Daarom werd Reinier op deze avond totaal verrast door collega'som met de fietstaxi langs belangrijke plekken te gaan waar hij zich in de afgelopen 25 jaar druk over heeft gemaakt. Bij elke plek mocht hij maximaal 1 minuut een speech geven over waarom die plek zo belangrijk voor hem was of is.

Daarna volgde de fractievergadering, waar Reinier dacht 'gewoon' te gaan vergaderen. Maar ook daar hebben we stil gestaan bij zijn jubileum. Met heerlijke en mooie glutenvrije taarten, slingers, een felicitatie film en een kleine toespraak van Gerdien, die wat leuk oud materiaal had gevonden, en natuurlijk een toepasselijk cadeau van hout met een kruis erin verwerkt, omdat Reinier zich daar in alles altijd aan vast houdt.

We wensen hem als collega nog vele gezegende jaren toe in zijn werk als raadslid.

 
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts