Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief april 2021

Het is tijd om vertrouwen te herstellen!

Beste ##firstname## ##insertion## ##lastname##,

Het voelt alweer als maanden geleden, maar de Tweede Kamerverkiezingen liggen nog vlak achter ons. Na een paar spannende uren werd gelukkig toch duidelijk dat de ChristenUnie haar vijf zetels weet te behouden. Inmiddels zitten we in een politieke situatie die zijn weerga niet kent. Verloren vertrouwen in het openbaar bestuur en de volksvertegenwoordiging is houtrot in het huis van de democratie.

Je zou haast vergeten dat deze verkiezingen plaatsvonden in crisistijd, ook al wordt er voorzichtig gesproken over het einde van de lockdown. Het wordt nu tijd om een inhaalslag te maken in het mentaal welzijn van onze jongeren en ouderen, maar ook het aanpakken van de grote opgaven van deze tijd. Om vertrouwen te herstellen, moet politiek relevant zijn voor het leven van mensen. Als ChristenUnie willen we daarom hard werken aan een sociale en duurzame stad. Laten we daarmee beginnen. 

Ruben van de Belt

 
 
 

Nieuws

 
       
 
 

De ChristenUnie wil het bouwtempo omhoog, zodat je in Zwolle gemakkelijker een huis kunt vinden. Daarbij moeten we altijd oog houden voor kwaliteit... 

Lees hier verder

 

‘It takes a village to raise a child’. Een Afrikaans gezegde dat voor de Zwolse fractie helemaal de lading dekt in haar visie op Jeugd en Jeugdhulp...

Lees hier verder

 

Zwolle had voor de Tweede Wereldoorlog een bloeiende Joodse gemeenschap. Van de ca. 800 Joodse Zwollenaren overleefden slechts 270 de systematische moord...

Lees hier verder

 
 
 

Tea and Attention

Regelmatig spreek ik ouders waarvan de kinderen niet of met grote moeite naar school gaan. Die kinderen worden letterlijk ziek van school. Bijvoorbeeld omdat ze (zeer) hoogbegaafd, hoog gevoelig of lichamelijk beperkt zijn. Heel emotionele gesprekken, als de leerplicht een bedreiging is voor het welzijn van je kind.

Voor deze ouders is het onbegrijpelijk en onverteerbaar dat voor hun kind maatwerk op school niet mogelijk is. Als raadslid ben ik, liefst met de ouders, op zoek naar mogelijkheden om wél maatwerk te leveren. Bijvoorbeeld door onderwijs met zorg te combineren, zoals nu al kleinschalig op de Ambelt gebeurt. Of door deze leerlingen de ruimte te geven om maar enkele uren per dag of enkele dagen per week naar school te gaan, als dat wel haalbaar is.

Jacob Raap

Uitgelicht

Het is officieel!: de fietsenstalling is op 8 maart symbolisch geopend door staatssecretaris Stientje van Veldhoven.

Ed Anker: "De opening stond in het teken van de Groenste fietsenstalling van Nederland. Want deze enorme fietsenstalling voor 5800 fietsen is zeer duurzaam, klimaatbestendig en letterlijk heel groen. Bij de ingang aan de Oosterlaan komt er een groene wand die overgaat in het stationsplein. Het plein is ook een soort superspons die grote hoosbuien kan verwerken en de stalling zelf kan ingezet worden als noodberging voor water."

 
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts