Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief december 2020

Zie jij ook uit naar kerst?

Beste ##firstname## ##insertion## ##lastname##,

Ik ben toe aan Kerst. Ik ben toe aan het feest van hoop. Ieder jaar, maar dit jaar nog wel net een beetje meer. Zeker nu de dagen korter worden en het eerder donker is valt het me zwaar om thuis te werken, ontmoetingen te beperken en afstand te houden van mensen wat wie ik houd. Juist in de wintermaanden hebben we elkaar extra nodig. Juist na een jaar als deze willen we elkaar opzoeken en het feest van licht vieren. Maar juist dit jaar is hoe kerst gevierd wordt nog hoogst onzeker, en dat raakt me.

Met mij zijn vele mensen toe aan Kerst, toe aan ontmoeting, toe aan hoop. Ik hoor verhalen over studenten die zich eenzaam voelen, van alleenstaanden die zich terneergeslagen voelen. Daarom is mijn gebed dat wij juist nu, hoe klein ook, een lichtje kunnen zijn voor mensen om ons heen. En dat zij dat voor ons kunnen zijn. Bid u mee? Bid jij mee? 

Ruben van de Belt

 

 
 
 

Nieuws

 
       
 
 

Door de coronamaatregelen missen veel ouderen hun dagelijkse ontmoetingen en zitten noodgedwongen thuis of in hun kamer van het verzorgingshuis. De kans op vereenzaming of andere psychische klachten neemt daardoor toe.

Lees hier verder

 

De ChristenUnie heeft met succes gevraagd om het Wandelnetwerk IJsseldelta, de routes met de gekleurde pijltjes, voor de komende zomer in orde te maken. De motie kreeg steun van alle fracties. Raadslid Jacob Raap: ‘Wandelen is goed ...

Lees hier verder

 

In november stelde de gemeenteraad de begroting voor 2021 vast. Zonder amendementen. Dat is een groot compliment voor het college van burgemeester en wethouders. Namens de ChristenUnie voerde fractievoorzitter ...

Lees hier verder

 
 
 

Police and Attention

En dan zit je ineens op een zaterdagavond in een politiebus. Nee, niet als arrestant maar, zoals de agenten het noemden, als ‘opstapper’.

Ik mocht mee met jeugdagent Rick. Hij zou zijn hele dienst kunnen vullen met mensen die zonder licht fietsen. Maar dan zou hij een mogelijke drugsdealer niet hebben aangehouden.

Rick kent zijn pappenheimers. Hij stopt regelmatig bij een jongere om te vragen hoe het thuis gaat. Als we verder rijden geeft hij wat meer achtergrondinformatie. Over een jongen die uit huis is geplaatst en voorlopig niet terug kan. Rick houdt contact en praat de jongen moed in.

Ik vind het heel bijzonder dat hij in een stad van bijna 130.000 inwoners zo snel jongeren herkent en ook een band heeft opgebouwd.

Verderop hangen een paar jongens op een parkeerplaats. Ogenschijnlijk aardige gasten die vriendelijk informeren waarom ik geen uniform aan heb. Later hoor ik wat details uit het strafblad van 1 van hen. Ik ben blij dat de politie de orde op straat handhaaft.

Wietse de Boer

Uitgelicht

CU "viert" de opening van de fietsenkelder bij het station!

Ed Anker "Ik ben enorm blij met de oplevering van de fietsenkelder. Het is alles geworden wat we wilden. Een moderne, comfortabele fietsenstalling die een lichte en open uitstraling heeft. Als je binnen bent, heb je niet het gevoel dat je in een ondergrondse stalling bent.Voor de stad is dit een enorme verbetering. De lelijke fietsenrekken aan Westerlaan en Opsterland verdwijnen. En fietsers krijgen er een bewaakte, droge stalling dichter bij het station voor terug!"

 

 
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts