Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief maart 2021

Ik bid voor eerlijke verkiezingen

Beste ##firstname## ##insertion## ##lastname##,

Nog een paar dagen en dan gaan de stembureaus open. Voorheen ging ik hier alleen heen om mijn burgerlijke plicht te volbrengen maar deze keer hoor ik bij het personeel. Sterker nog: ik maak een bliksemcarrière als voorzitter van het stembureau! Ik doe dit omdat een eerlijk stemproces één van de pijlers is onder onze democratie. Juist in deze tijd met zoveel meningen, alternatieve feiten en discussie is stemmen heel duidelijk. In de Verenigde Staten is dat wel gebleken: een totaal verdeeld land waarbij het tellen van de stemmen duidelijkheid heeft gebracht. De daaropvolgende lawine van rechtszaken heeft dit alleen maar bevestigd.

Ik ben trots dat ik onderdeel mag uitmaken van deze pijler van onze democratie. Behalve zekerheid geeft dit ook verantwoordelijkheid aan alle kiezers. Bijzonder omdat iedereen een stem heeft. En welke uitslag er ook komt en welke regering er ook wordt gevormd: het is mijn overheid. Ik bid voor eerlijke verkiezingen. En ik bid voor onze overheid. Want ze regeert ‘bij de gratie Gods’.

Job Looijenga

 

Gastcolumn - Tweede Kamer Verkiezingen

Mijn Zwolse lievelingsbrug is de Rodetorenbrug. Ik woonde er tot voor kort vlakbij. Honderden keren ben ik er overheen gewandeld. Alleen, met mijn man, en toen onze oudste dochter geboren werd liep ik vaak wel twee of drie keer per dag met de wandelwagen over de mooie boog die binnenstad en buitenring met elkaar verbindt.

Beide richtingen op adem ik Zwolle in: de Peperbus en het nieuwe roestige Varken aan de ene kant, en de prachtige Hofvlietvilla, die zonder brug niet zo tot bloei had kunnen komen, aan de andere. Nooit dacht ik erover na dat de brug er ook heel anders uit had kunnen zien, tot Gerdien Rots me vertelde dat de ChristenUnie ervoor gezorgd heeft dat-ie zo hoog werd dat er boten onderdoor kunnen, en dus dat het passantenhaventje ook levendig is en blijft.

Vaak blijf ik tijdens de wandeling even staan om te kijken. En anders zorgt mijn oudste dochter daar wel voor: er is altijd wat te zien. Tot afgelopen jaar dacht ik eigenlijk nooit na over mijn wandelingetjes. Maar sinds corona ben ik er anders naar gaan kijken. Wandelen is bewegen. En bewegen is belangrijk: het is een manier om je weerbaar te maken tegen ziekte. Je wordt er fitter en gezonder van – al loop je maar twintig minuten per dag.

Maar misschien nog wel belangrijker: je bent lekker buiten. Buiten blijkt dit jaar waardevoller dan ooit. Om te vergeten, om energie op te doen. Ook als je eigenlijk geen zin hebt om te gaan. Hoe meer uren je buiten doorbrengt, hoe meer de wind het gedoe uit je kop blaast. Buiten verwacht niks van je. Buiten geeft alleen maar; buiten brengt je dichter bij jezelf. Buiten is pretentieloos prachtig. En nog gratis ook.

Gun jezelf een beetje meer buiten. Het is goed voor alles, voor je hoofd én je lijf. En wil je een doel? Wandel naar de Rodetorenbrug, pak de stadswandeling van de ChristenUnie erbij, en je loopt vanzelf langs de plekken waar de partij óók een mooi verhaal bij heeft.

Marijn de Vries - Voormalig prof-wielrenster en journalist

 

ChristenUnie gaat voor goed busvervoer in héél Zwolle

Tijdens het debat in de gemeenteraad schaarde ons raadslid Ruben van de Belt zich achter de roep van verschillende inwoners die nu onvoldoende aangesloten zijn op de busdienst.

Lees verder

ChristenUnie Zwolle is enthousiast over passerelle

Afgelopen week vond er een debat plaats over de toekomstige passerelle. De ChristenUnie is enthousiast over deze toekomstige plek voor ontmoeting, ontspanning en verbinding.

Lees verder

Water & Attention

Onze vaste oppas, die zelf in een andere wijk woont en fulltime kleuterjuf is, staat onverwachts voor de deur. ‘Mag ik hier even wat water drinken? Ik ben namelijk de hele dag op stap in de wijk, om de kinderen uit mijn klas te bezoeken en ze op gepaste afstand in de voortuin een hart onder de riem te steken. Maar ik mag natuurlijk nergens naar binnen en ik heb zo’n dorst gekregen.’ Ik zie dat ze helemaal in haar element is nu ze haar kinderen allemaal weer even live kan ontmoeten. Ze straalt van plezier en ik merk dat haar enthousiasme aanstekelijk werkt. Er verschijnt een lach op mijn gezicht. Je komt ze in alle lagen van de samenleving tegen. Mensen die werken met liefde voor hun vak. En al zijn we momenteel gebonden aan diverse maatregelen, onze blik hoeven we niet te beperken. Meer dan ooit worden onze ogen uitgedaagd om goed te kijken. Om te kijken naar al die harten die uitreiken, die verlangen, die heilige verontwaardiging vertonen en verbindingen zoeken. Laat het ook jou motiveren om je talenten in te blijven zetten. Als het nu even niet linksom kan dan rechtsom. Kijk goed, blijf in beweging en lach.

Ruth Stoorvogel

Uitgelicht

Het is vast opgevallen! Bij de ingang van Stadshagen bij 't nieuwe station De Tippe staat het nieuwe schoolgebouw Het Saffier. Wethouder Michiel van Willigen nam een kijkje op de de eerste schooldag!


Michiel: "Wat een dag met al die sneeuw! Je ziet de kinderen al van ver lopend aankomen. Ook binnen is het schitterend, mooie ruime klaslokalen die ook door het verplaatsen van de wanden multifunctioneel zijn in te richten én het hele gebouw is klimaatneutraal en verbruikt alle energie vanaf de vele zonnepanelen op het dak! Een mooie plek voor de leerlingen en visitekaartje voor de wijk Stadshagen."

 
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts