Ruth Stoorvogel

Ruth Stoorvogel

Portefeuilles: Beheer openbare ruimte en doelgroepenbeleid en emancipatie

ruth@christenuniezwolle.nl

 @RuthStoorvogel
 ruth.stoorvogelbergman
 hesterruth/

"Eenzaamheid kom je op veel plekken in de samenleving tegen. Dat raakt mij echt. Dat gaat alleen ook maar groter worden met alle sociale media. We kunnen zoveel regelen binnen onze vier muren, maar het is zo goed om echt contact te hebben met elkaar." Klik hier voor een videoportret van Ruth

Ruth, wilde je altijd al raadslid worden?
Haha, nee, ik wilde als kind altijd hoofdzuster worden!

Welk wereldprobleem zou jij willen oplossen?
Armoede. Dit vind ik echt een groot onrecht. Er is genoeg voedsel op deze wereld, maar de verdeling ervan slaat nergens op. Ik heb op verschillende plekken in de wereld de verlammende kracht van armoede gezien en geroken. De doffe blik die je ziet bij kinderen die leven in armoede, zelfs wanneer ze naar je lachen, raakt mij elke keer weer tot op het bot.

Hoe duurzaam ben jij?
We hebben zonnepanelen op ons dak liggen. Zo leuk om te zien dat je energie teruglevert terwijl de afwasmachine en wasmachine op dat moment op volle toeren draaien. Daar kan ik echt lol in hebben.

Je houdt van muziek; welk concert heeft het meeste indruk op je gemaakt?
Ik was bij het concert van Michael Jackson in zijn HIStory world tour. Dit was de eerste keer dat ik naar een concert van een popster ging. Wat voelde ik mij stoer, zo staand tussen mijn broers in.

Houd je van spelletjes?
Ja! Thuis spelen we nu regelmatig Ticket to ride met de kinderen. Je moet een goede strategie hebben, zoveel mogelijk routes naar een bepaald punt nemen en stap voor stap je einddoel bereiken. Lukt plan A niet, dan ga je gelijk over naar plan B en lukt dat vervolgens ook niet, dan ga je weer creatief aan de slag voor het bedenken van een nieuwe route. Maar je houdt het einddoel in zicht en daar blijf je je op focussen.