Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief mei 2021

Doe je mee met het strooien van bloemzaadjes?

Beste ##firstname## ##insertion## ##lastname##,

Het vervullen van de functie van raadslid is een eervolle taak. Als gekozen vertegenwoordiger van de kiezers in Zwolle, zie ik het als mijn verantwoordelijkheid om mee te bouwen aan een toekomstbestendige en sociale stad. 

Het mooiste is om een stem te zijn voor degenen die geen stem hebben. Om hen te zien, die onzichtbaar lijken te zijn. Om naast degenen te staan die er zo vaak alleen voor staan.

Daarin is het afgelopen jaar pittig geweest voor ons allemaal, maar we laten ons niet van de wijs brengen. Wat belangrijk was, is dat nog steeds. Afgelopen week vierden we vrede en vrijheid; dat is wat ik elke persoon in Zwolle gun. Daar blijf ik mij voor inzetten en aan meebouwen.

Ruth Stoorvogel

 
 
 

Nieuws

 
       
 
 

De schadelijke effecten van het lachgasgebruik worden steeds duidelijker. Flauwvallen, verlammingsverschijnselen en zelfs een dwarslaesie... 

Lees hier verder

 

Vanaf het moment dat de nieuwe moskee aan de Middelweg is gestart met versterkte gebedsoproepen zorgt dit voor overlast bij omwonenden...

Lees hier verder

 

“Een wereldprestatie is geleverd in Zwolle met twee drijvende zonneparken."  Ruben van de Belt is lovend over de Zwolse inbreng binnen de RES... 

Lees hier verder

 
 
 

Tea and Attention

Als afwisseling voor het vele thuiswerken heb ik een bal gepakt en ben naar het trapveldje om de hoek gelopen. Een beetje op doel schieten geeft dan nieuwe energie. Na een tijdje komt Mo naast me staan en geeft me een aanwijzing. Ik vraag of hij mee wil doen en me iets over de wijk wil vertellen. Wij wonen er namelijk pas net. Mo niet. Twaalf jaar geleden werd hij hier geboren. Nu is hij druk met de Citotoets bezig, middenin de Ramadan. Best inspannend. Ook omdat veel van de toets afhangt, zegt hij. Hij wil namelijk later een goede baan, zodat hij in een fijn huis kan wonen. Mo vreest dat het VMBO wordt, misschien iets met techniek. Als ik zeg dat Zwolle juist enorme behoefte heeft aan gouden handjes kijkt hij me vertwijfeld aan. “Echt?” Hij kijkt me aan en voetbalt snel door. Net iets fanatieker dan daarnet. 

Ruben van de Belt

Uitgelicht

Bloemzaadjes-actie voor een hoopvol perspectief
Fractieleden hebben de afgelopen weken bloemzaadjes uitgedeeld aan verschillende mensen en gezinnen in de stad. Hiermee willen we iedereen een hart onder de riem steken om in deze abnormale coronatijd nog even vol te houden. De ontvangers zijn aangespoord om de zaden te zaaien in de tuin, de boomspiegel in de straat of het steegje naast huis. De actie symboliseert zo een nieuw perspectief voor mens en natuur.

 
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts