Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief september 2020

Hoe denk jij over een beter normaal?

Beste ##firstname## ##insertion## ##lastname##,

De vakantie ligt achter ons en we zijn weer begonnen. De start is anders dan voorgaande jaren. Want heb je een verkoudheid, dan laat je je testen en blijf je thuis tot je zeker weet dat je niet met het corona-virus bent besmet. Vanwege de anderhalve meter-maatregel kunnen heel veel bijeenkomsten niet of in beperkte mate doorgaan. Wat heb ik te doen met de eerstejaars studenten in onze stad die nauwelijks een goede kennismakingsperiode kunnen meemaken. Wat blijft het een ingewikkelde tijd voor veel mensen die eenzaam zijn of het moeilijk hebben. Wat is het een onzekere tijd over wat ons boven het hoofd hangt en hoe lang dit nog gaat duren.

Desondanks wil ik dit seizoen graag beginnen met hoop! Hoop vanwege de vele lichtpuntjes die er zijn. Er zijn inmiddels betere behandelmethoden. Het virus lijkt in kracht af te nemen. Daardoor zijn er niet meer zoveel en zo ernstig zieke corona-patiënten. Laten we ons best blijven doen en hopen dat dat zo zal blijven!

Gerdien Rots

 

Denk jij ook mee over toekomst van Zwolle?

Om iedereen een thuis te kunnen bieden, is het nodig dat Zwolle groeit. Dat stelt de Zwolse Omgevingsvisie. Daarin staat geschetst hoe de stad zich tot 2040 kan ontwikkelen. Raadslid Ruben van de Belt: “Het nieuwe aan deze benadering is dat er geen losse plannetjes meer zijn, maar dat er één visie voor de hele stad gemaakt wordt.

Lees verder

Opweg naar een beter normaal

Had u dat ook? Dat u hoopte dat de coronacrisis het momentum zou worden waarin we als samenleving het neoliberale tij zouden keren? Toen we begin maart de lockdown ingingen hoopte ik dat heel sterk. Zo’n omvangrijke en ingrijpende maatregel moest toch wel tot een koerswijziging leiden, hoopte ik.

Lees verder

Tea and Attention

‘Welke ervaringen hebben Zwollenaren met een gekleurde huidskleur als het gaat om racisme en discriminatie?’ Die vraag stel ik zo links en rechts aan de mensen die ik ken. Soms krijg ik verhalen te horen waarin mensen, soms onbedoeld, vragen stellen of opmerkingen maken die pijn doen. Daardoor krijgen medemensen het gevoel dat ze anders zijn, alsof ze er niet bij horen.

Zo zat ik laatst bij iemand op de bank die al bijna 5 jaar in Zwolle woont. “Ik word gastvrij ontvangen en daar begint het ook mee”, zegt mijn gastheer. “Als je je welkom voelt ben je veel eerder onderdeel van de samenleving.” Hij en zijn vrouw groeten altijd iedereen in de flat, waarbij ze soms worden genegeerd. Dat voelt pijnlijk, maar dit houdt ze niet tegen om door te blijven gaan. Hoewel integreren in Nederland ook niet gemakkelijk gaat, ziet hij hier niet het verschijnsel dat er hele grote groepen nationaliteiten in één straat bij elkaar wonen, zoals hij soms in andere landen wel ziet.
Al terugfietsend na een nog niet afgerond gesprek bedenk ik me dat het goed is dat de gemeente over dit onderwerp ook stadsgesprekken gaat voeren. Elkaar begrijpen begint met luisteren.

Wietse

Bezoek aan de Annigahof

De gasten van de Zwolse ChristenUnie hebben afgelopen vrijdagmiddag genoten van de beeldentuin Aningahof. Vooral de rondleiding van de Zwolse beeldhouwer Chris Peterson viel in de smaak. Chris vertelt met passie over zijn werk. Hij maakt groot werk, abstract en altijd van natuursteen. Chris:‘ Echte kunst schuurt, doet iets met je’. Mooi om de Anningahof meer onder de aandacht te brengen. Iedere deelnemer wil eigenlijk graagl vaker terugkomen. De beeldentuin is een Zwolse parel die nog ontdekt mag worden. Fijn dat we daar als ChristenUnie Zwolle wat aan bijgedragen hebben.

Annigahof2.jpgAnnigahof.jpg

 
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts