Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief oktober 2021

Wees moedig in je ongemak

Beste ##firstname## ##insertion## ##lastname##,

“Wees moedig in je ongemak.” Dat hield de Zwolse rapper Typhoon me voor. Voor het eerst sinds lange tijd zat ik weer tussen honderden mensen in een zaal. Allemaal mensen die dag in dag uit werken aan een duurzamer en groener Nederland. Verzameld op Terschelling, voor ontmoeting en inspiratie. Wat was ik daar aan toe.

“Wees moedig in je ongemak.” Dat zeiden we die dagen vaak tegen elkaar. Jonge mensen, net als ik in de eerste of tweede baan, en hard werkend aan de klimaattransitie. Wat hadden we dat nodig. Want niet alles wat we proberen lukt. En ondertussen maken wij (en met ons veel jonge mensen) ons zorgen over waar het met de wereld naartoe moet.

“Wees moedig in je ongemak.” Dat is gelukkig ook waar geloven over gaat. Aangevuurd door hoop en Jezus op de voet volgend op weg gaan. Dat besef helpt me, om me door Jezus’ liefde in te blijven zetten voor een hoopvolle toekomst. 

Ruben van de Belt

 
 
 

Nieuws

 
       
 
 

Raadsleden Eildert Noorda van GroenLinks en Jacob Raap van de ChristenUnie hebben het gemeentebestuur van Zwolle gevraagd te onderzoeken wat er kan worden gedaan om de Zwolse festivalorganisatoren en podiumkunsten te ondersteunen...

Lees hier verder

 

De Zwolse raad heeft de Omgevingsvisie voor de stad maandag aangenomen. Daarin worden plannen gemaakt voor Zwolle tot 2030. In het manifest Van Groei naar Bloei hebben wij onze dromen en idealen op papier gezet over de inrichting van de stad... 

Lees hier verder

 

Ed Anker kondigt vandaag zijn vertrek aan als wethouder van Zwolle. De ChristenUnie bestuurder trad in mei 2014 aan als wethouder en stopt in het voorjaar van 2022 als lid van Zwolse college van B&W. Ed: “Na acht jaar vind ik het gezond om af te zwaaien...

Lees hier verder

 
 
 

Tea and Attention

“Wil je me helpen verhuizen?” vroeg een vriendin. Een relatiebreuk zorgde voor haast. “Maar waar ga je naar toe?” Haar ouders waren bereid om haar (weer) in huis te nemen. Maar eerst nog een nacht doorbrengen in de ‘De Herberg’ was het plan. De woningbouwvereniging behandelt dit soort korte termijn-situaties niet meer met urgentie.

Dit voorbeeld is exemplarisch voor de huidige woningnood. Door het tekort aan woonruimte is er geen directe oplossing bij dergelijke onverwachte gebeurtenissen. Gelukkig ken ik mensen die woonruimte ter beschikking stellen, speciaal voor dit soort urgente gevallen. Soms staan relaties zo onder spanning dat er een afkoelmoment noodzakelijk is. Maar waar vind je zo’n plek?

Momenteel kijkt iedereen naar de overheid om de woningnood op te lossen. Terecht want qua wetgeving moet er veel veranderen. Maar het kan niet alleen van de overheid komen. Burgers moeten zelf ook in beweging komen. Daarom hulde aan personen die -met een ruim hart- woonruimte aanbieden aan wie dit nodig hebben.

Job Looijenga

Ed Anker verlaat Zwolse politiek

“Twee bestuursperioden is precies goed. In de eerste ben je bezig veel te zaaien en in de tweede periode kun je meer oogsten. Voor mij breekt straks een nieuwe fase aan waarin ik mijn kennis en ervaring op een andere plek ga inzetten. Waar weet ik nog niet precies, maar ik blijf hoe dan ook in Zwolle wonen. Samen met mijn gezin ben ik in 2014 in Zwolle komen wonen en ik wil hier nooit meer weg.”

 
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts