Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief juni 2021

NL Doet, jij ook?

Beste ##firstname## ##insertion## ##lastname##,

De zomer staat voor de deur, coronacijfers worden beter, en we ontmoeten elkaar steeds meer fysiek. Een heerlijk vooruitzicht! Dat geldt voor ons thuis, maar ook voor de politiek. Er zijn steeds meer fysieke raadsvergaderingen. En als vanouds wordt het weer dringen om alles voor de vakantie af te ronden. In deze nieuwsbrief kijken we terug en vooruit met onze fractie. En het zal je opvallen hoeveel energie erin zit!

Tegelijkertijd hebben veel jongeren in de stad afgelopen jaar veel moeite gehad om hun motivatie vast te houden. Ik bezocht kortgeleden Impacter, een mooi project voor maatschappelijke diensttijd van jongeren die andere jongeren helpen bij het nemen van keuzes als ze vastlopen.

Ik sprak daar een meisje, een van de 120 deelnemers in 2020. Zij zei het me treffend: “Nu voel ik me eindelijk van betekenis!”. En toepasselijk twitterde de Zwolse studentenpredikant Martin Jans: ”Waar je talenten en je diepste blijdschap samenkomen met wat de wereld het meest nodig heeft, daar vind je jouw roeping.”

Een momentje van gezamenlijke bezinning is niet gek voor we weer vol aan de slag gaan. Eigenlijk zou Impacter goed zijn voor iedereen.

Michiel van Willigen

 
 
 

Nieuws

 
       
 
 

De ChristenUnie is heel tevreden met een burgemeester die panden durft te sluiten waar drugshandel plaatsvindt...

Lees hier verder

 

De ChristenUnie stemt, onder duidelijke voorwaarden, in met het plan voor woningbouw op de plek waar de IJsselcentrale stond... 

Lees hier verder

 

In Zwolle wonen ruim 25.000 jongeren onder de 18 jaar. Van hen ontvangen jaarlijks bijna 3.300 jongeren een vorm van jeugdhulp...

Lees hier verder

 
 
 


Jacob Raap feliciteert, namens de ChristenUnie, directeur Pieter Lassche, het personeel en alle ouders & kinderen met de beslissing dat kindcentrum Aquamarijn gelukkig toch op de huidige locatie kan blijven. Jarenlang is die beslissing vooruitgeschoven maar sinds kort is duidelijk dat het kindcentrum op de locatie Turfmarkt kan blijven. Daardoor is nieuwbouw of verbouw mogelijk, natuurlijk in goede afstemming met de buurt en de huisartsenpraktijk.

Tea and Attention

Ik was onlangs op bezoek bij de Stichting De Knuffelkonijntjes in de Dierenweide Dieze-Oost. Daar werd ik hartelijk ontvangen door Rene te Wierik. Hij maakt van deze dierenweide een waardevolle plek voor heel Dieze. Rene: “Het doel van onze stichting is om door het contact met konijnen en andere dieren het welzijn van onder andere terminaal zieke kinderen te verbeteren.” De dierenweide is een prachtige plek in onze wijk waar iedereen welkom is en kan meewerken. Mensen voor wie de drempel naar hulpverlening in de wijk te hoog is voelen zich hier wel op hun plek. De mogelijkheden van de dierenweide worden samen met Travers Welzijn verder ontwikkeld. Tip: drink eens een kopje koffie of thee op het nieuwe terras. Je bent van harte welkom aan de Hogenkampsweg 27.

Jacob Raap

Uitgelicht

Op vrijdag 28 mei jl. was het de NL Doet vrijwilligersdag. Wethouder Michiel van Willigen hielp leerlingen van basisschool de Vlieger in Stadshagen en Westenholte om hun schoolplein te vergroenen! Veel stoeptegels zijn verdwenen, onkruid verwijderd en binnenkort worden er moestuintjes aangelegd.

 
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts