Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief juni 2020

Hoe jij een liter ijs kunt winnen

Beste ##firstname## ##insertion## ##lastname##,

Het-nieuwe-normaal, Coronamoe, 1,5-meter-maatschappij; straks in december zal Van Dale genoeg inspiratie hebben voor het Woord van 2019. Voor mij is dat alvast ‘Cor-on-a-mission’. Cor van de Belt, jongerenwerker in Stadshagen, noemde zo ons app-groepje waarin we onze ideeën wisselen om jongeren te betrekken bij het Corona-beleid.

Wij wilden de jongeren betrekken bij de vele boodschappen die Rutte en de deskundigen aan Nederland geven. En Cor had ‘t door; Jongeren - maar ook ouderen- luisteren soms liever naar een influencer die het gezondheidsbeleid op de eigen manier uitlegt. Zoals Bram van Polen die sporters aansprak. Of rapper Rico die ons pakte met een erg gaaf liedje (Google maar eens op ‘Rico, Zet ‘m op Zwolle’). 

Ook nu blijft dit me puzzelen. Hoe helpen we elkaar om beleid te bespreken en uit te leggen op een wijze die ieder afzonderlijk aanspreekt? Da’s een opgave! Graag hoor ik jullie ideeën over de communicatie. Willen jullie deze ideeën inclusief uitleg delen met de ChristenUnie fractie of met mij als wethouder Gezondheid, Onderwijs en Jeugd?

Dank je en goede gezondheid toegewenst!

Michiel van Willigen

 

Thuisonderwijs Actie

salute actie.jpg

 

👨‍🎓Na weken van online thuisonderwijs starten de scholen langzaam aan weer op. Voor veel ouders en kinderen was dat best spannend en uitdagend. Toch zullen we niet definitief afscheid nemen van het digitale onderwijs.😅 💪✍️Wat was jouw meest leuke, gekke, hilarische, vreemde of juist leerzame moment tijdens het thuisonderwijs tot nu toe? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. ☀️🥇🎉☀️Stuur ons je verhaal, foto of filmpje naar info@christenuniezwolle.nl en maak kans op een liter heerlijke ijs bij de meest favoriete ijssalon van Zwolle.

 
 

Nieuws

 
       
 
 

Door de Coronacrisis zitten veel mensen noodgedwongen thuis. Ook dagbesteding, begeleiding naar werk en beschut werken zijn daardoor stil komen te liggen. Wietse de Boer "Voor veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is daardoor hun daginvulling weggevallen terwijl juist zij veel behoefte hebben aan regelmaat en structuur."

Lees verder

 

Misbruik, uitbuiting en gedwongen prostitutie. Hulporganisaties luiden constant de noodklok voor de alleenstaande vluchtelingen op Lesbos. Kinderen snijden zichzelf om angst en stress te reguleren. Er zijn verschillende suicidepogingen gemeld en er leven kinderen op Lesbos die gestopt zijn met praten. 

Lees verder

 

De Zwolse ChristenUnie wil meer ruimte geven aan energiecoöperaties waarin inwoners zich verenigen. In de regio West-Overijssel stemmen alle gemeenten hun plannen voor de energietransitie af. Zo wordt voorkomen dat de zonnepanelen en windturbines tegen de eigen grens aangedrukt worden. 

Lees verder

 
 
 

Tea and Attention

Op een bankje voor de “James Last” flat aan de Palestrinalaan ontmoette ik een bezorgde bewoonster. Ze wilde me graag persoonlijk spreken. Met het mooie vrijdagmiddagweer van die dag, konden we elkaar op anderhalve meter afstand in de buitenlucht ontmoetten.
Het werd een fijn gesprek met een oudere dame die zich gepassioneerd inzet voor haar flat, de bewoners en de groene buitenruimte. Over die groene buitenruimte maakte deze bewoonster zich zorgen. Door de nodige dijkversterking in combinatie met de plannen voor nieuwsbouw aan het Zwarte Water, zullen er misschien bomen verdwijnen. Bomen die haar nu veel koelte en een prachtig uitzicht geven.
Als raadslid ga ik niet over de dijkversterking, maar wel over de voorgenomen bouwplannen aan het Zwarte Water. Op deze plek kon ik naar haar luisteren en het genot van de bomen zelf ervaren. Hoewel zij ook begrijpt dat haar uitzicht in de toekomst wat zal veranderen, helpt dit gesprek mij om later goed afgewogen besluiten te nemen.

Reinier Mulder

Actie Huisartsenpraktijk

Medewerkers van huisartsenpraktijken, bedankt! "Wij beseffen dat er in deze tijd veel van u gevraagd wordt. Angstige en eenzame patiënten, zieke patiënten met een grillig ziekteverloop. De voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat u zelf besmet raakt, geven een emotionele druk en veroorzaken een sociale afstand die je normaliter liever niet hebt. Graag spreken wij ons waardering uit voor uw werk"! 🙏

Met deze boodschap gingen onze raadsleden langs de huisartsenklinieken om ze een perentaart te brengen. Een klein bedankje voor de grote inspanning die de teams leveren, ook wetende dat er nog veel gevraagd gaat worden.

 
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op Facebookfooter-rechts