Uitnodiging ALV - DV 1 november 2022 in 50/50 Workcenter

Zwolle
Uitnodiging ALV dv dinsdag 1 november 2022

Uitnodiging

Het bestuur van de CU Zwolle nodigt u graag uit voor het bijwonen van de algemene ledenvergadering op dv dinsdagavond 1 november 2022 van 20.00 uur tot 21.30 uur. Daarna is er tijd en ruimte voor ontmoeting en napraten. 

 

Agenda ALV

De agenda voor de ALV is als volgt: 

20.00 uur - openen ALV door bestuur
20.05 uur - korte overdenking door Anne Velema
20.20 uur - mevrouw Betty Poutsma – waterschap Overijssel
20.35 uur - ruimte voor gesprek en vragen
20.45 uur - de burgerraadsleden en hun thema's
21.00 uur - mevrouw Renate van der Velde - provinciale staten
21.20 uur - financiën boekjaar 2021
21.30 uur - afsluiten ALV door bestuur

Wilt u zich aanmelden voor deze ALV door een email te zenden aan het bestuur? U kunt hiervoor ook deze link gebruiken. 

We mogen die avond te gast zijn bij 50/50 Workcenter, een locatie van het Leger des Heils. Adres is Dijkstraat 6, 8011 XS te Zwolle. Hier vindt u meer informatie over deze locatie. 

 

Waterschap - Betty Poutsma

Betty Poutsma is mijn naam, ik woon in Hoogeveen. In 2015 werd ik voor de ChristenUnie voor t eerst verkozen in het AB van een Waterschap. Dat was in het toenmalige WS Reest & Wieden, dat samen met WS Groot Salland, opging in het huidige WS Drents Overijsselse Delta. Sinds de verkiezingen in 2019 heeft de ChristenUnie twee zetels in het AB. Daar ben ik fractievoorzitter en Herman Odink (Nieuwleusen) is Dagelijks Bestuurder. Mijn passie met water dateert uit mijn tijd als wethouder toen ik water in mijn milieuportefeuille had. 

Ik ben dus geen water-vakvrouw maar begrijp welke bestuurlijke dilemma’s er in het waterbeheer in ons prachtige gebied aandacht vragen. En daar wil ik graag wat over komen vertellen op jullie ALV van 1 november aanstaande.

Provinciale staten - Renate van der Velde-Buist

Ik ben sinds 2019 statenlid en fractievoorzitter van de ChristenUnie Overijssel. Ook voor de volgende periode hoop ik weer mee te doen in de Staten van Overijssel. 

Ik ben woordvoerder Landbouw & Natuur, maar vertel op de ledenvergadering graag iets over water. De provincie en de waterschappen hebben elk hun eigen verantwoordelijkheid als het gaat om water. De provincie houdt zich bijvoorbeeld bezig met klimaatadaptatie, drinkwaterwinning en het maken van plannen voor waterbeheer. Ook in en rondom de Natura2000-gebieden spelen veel vraagstukken rondom water. 

Burgerraadsleden

Waida Vogel, Jaap Roose, Joost van Dieren en Ardjan de Boo zijn geïnstalleerd als burgerraadsleden voor de CU Zwolle. Omdat Ardjan een benoeming tot pastor heeft gekregen in de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) heeft hij deze functie echter al vroeg weer moeten teruggeven. Wij danken hem voor de inzet in de korte tijd dat hij als burgerraadslid actief is geweest. 

Waida, Jaap en Joost zijn nog op hun post en hebben ieder een aantal thema's waar zij zich hard voor maken. Zij zullen ons hier op de ALV kort iets over vertellen en hun passie met ons delen. 

Het bestuur

Voorzitter             - Janny Budding  
Vice voorzitter      - Rene Mauritz
Secretaris             - vacant
Penningmeester    - Gerriët van Zuthem 
Bestuurslid           - Margaretha van Faassen 

Een bericht sturen aan het bestuur? klik hier