Herinnering uitnodiging ALV ChristenUnie - DV 11 mei 2023

Zwolle
Herinnering uitnodiging ALV op DV 11 mei a.s.

Uitnodiging

Het bestuur van de CU Zwolle nodigt u graag uit voor het bijwonen van de algemene ledenvergadering op dv donderdagavond 11 mei 2023 van 20.00 uur tot 22.00 uur. Daarna is er tijd en ruimte voor ontmoeting en napraten.

 

Het programma ziet er als volgt uit

20.00 uur Opening.
20.05 uur Inspiratie door Willem Ferguson.
20.15 uur Ruben praat ons bij vanuit de fractie.
20.25 uur Presentatie financiële cijfers 2022.
20.40 uur Mobiliteit in Zwolle door Eibert Geerts.
22.00 uur Afsluiting.

We zijn te gast zijn bij 50/50 Workcenter, een locatie van het Leger des Heils. Adres is Dijkstraat 6, 8011 XS te Zwolle.

Stuur uw reacties en/of afmeldingen naar bestuur@zwolle.christenunie.nl 

Verkeer en mobiliteit in Zwolle. Hoe zien we het in de toekomst voor ons?

ChristenUnie Zwolle is benieuwd hoe u denkt over verkeer en mobiliteit. Welke waarden moet de gemeente volgens u nastreven in het mobiliteitsbeleid? Welke aandachtspunten wilt u meegeven aan ChristenUnie Zwolle? Daarover gaan we graag met elkaar in gesprek.

In Zwolle kun je prettig leven. Want Zwollenaren zijn op elkaar betrokken en genieten ondertussen van de dynamiek van de stad. Die dynamiek zorgt voor groei. En een groeiende stad vraagt om nieuwe mobiliteits-oplossingen. De stad groeit waarschijnlijk van de huidige 132.000 inwoners naar zo’n 150.000 Zwollenaren. Die bewegen zich allemaal door de stad op weg naar school, werk, kerk, winkels, (sport)vereniging et cetera. Hoe kan de stad dat faciliteren en ondertussen de buitenruimte aantrekkelijk houden?
Bij het beantwoorden van die vraag, hanteert de gemeente sinds kort een belangrijk uitgangspunt: het STOMP-principe. Dat staat voor: Stappen, Trappen, OV, Mobility as a Service en Personenauto. We prioriteren in die volgorde. Dat betekent dat de wegen anders worden ingericht. Meer aandacht voor verkeersveiligheid, meer ruimte voor actieve mobiliteit (voetganger en fietser), vrijliggende HOV-assen (bussen), ruimte voor deelmobiliteit en auto’s alleen daar waar we ze goed kunnen faciliteren. De verandering in infrastructuur en parkeren zal merkbaar zijn voor elke Zwollenaar die onderweg is. Het gaat de stad meer leefbaarheid en ruimte voor groen opleveren.