Overeenstemming over grote onderwerpen en portefeuilles verdeeld

stadhuis-zwolle

De nieuwe coalitie van Zwolle start met zes wethouders. De vertegenwoordigers van ChristenUnie, GroenLinks, Swollwacht en VVD staan de komende vier jaar voor een forse taak. Een extra wethouder maakt het mogelijk om elke portefeuille de aandacht te geven die het verdient.   

Zwaar pakket
Er staat veel te gebeuren in Zwolle. Zo zet de stad een volgende stap in stedelijke groei. Dit vraagt om scherpe keuzes in onder meer de woonomgeving, energie, mobiliteit, economie, zorg, onderwijs en cultuur. Ook voor de Regio Zwolle geldt dat het tijd is voor een vervolgstap. Als centrumgemeente speelt Zwolle een belangrijke rol in het samen met andere gemeenten en organisaties verder ontwikkelen van de regio. De coalitie wil hiervoor meer investeren in externe contacten, lobby en regionale en landelijke vertegenwoordigingen. Zo wordt Zwolle nationaal, maar ook internationaal nog beter op de kaart gezet. Daarnaast blijft er alle aandacht voor de stad Zwolle zelf. Eerder ingezette ontwikkelingen zoals complexe transities op het fysiek domein (energie, omgevingsvisie) en het sociaal domein (zorg/Wmo en jeugd) vragen de komende jaren nog veel inzet.

Overeenstemming grote onderwerpen
Over onderwerpen als energietransitie, koopzondagen, mobiliteit en wonen is overeenstemming bereikt. Over andere thema’s zoals het sociaal domein, cultuur en veiligheid wordt de komende dagen nog verder onderhandeld.

Beoogde wethouders
De namen van de beoogde wethouders die deze klus gaan klaren zijn bekend. De ChristenUnie gaat verder met  Ed Anker en Michiel van Willigen en de VVD met René de Heer. GroenLinks draagt Monique Schuttenbeld en Klaas Sloots voor als kandidaten en Swollwacht William Dogger.

Portefeuilles
De portefeuilleverdeling is rond en verdeeld over de bestuurders. De verdeling wordt tegelijk met het coalitieakkoord bekendgemaakt. Naar verwachting is dat einde deze maand.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Overeenstemming over grote onderwerpen en portefeuilles verdeeld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.