ChristenUnie ziet perspectief voor Zwollenaren met een hulpmiddel

Zwolle stad

De ChristenUnie ziet perspectief voor Zwollenaren met een hulpmiddel bij het voorstel van het college om een nieuwe aanbesteding te doen voor aanbieders van hulpmiddelen. ChristenUnie raadslid Baksteen: ‘we zijn blij dat Zwollenaren straks keuze hebben uit meerdere aanbieders en ook dat de ervaring van cliënten centraal komt te staan. Want juist kwetsbare Zwollenaren die afhankelijk zijn van een hulpmiddel moeten ervan op aan kunnen dat zij steun krijgen als zij niet goed geholpen worden’.

Dankzij een eerdere motie van de ChristenUnie is er nu gekozen voor een optie met meerdere aanbieders zodat de cliënt keuzevrijheid heeft. Er zijn ook punten van zorg. Baksteen: ‘we willen dat de gemeente blijft zorgen voor een goede kwaliteit, juist in de periode waarin het huidige contract afloopt. De cliënten moeten actief geïnformeerd worden om hun klachten te melden. We horen nog te vaak van mensen die problemen hebben met Welzorg, maar niet bekend zijn met de ondersteuning die het wijkteam kan bieden’. Ook moet de hogere kostprijs die de gemeente gaat betalen echt ten goede komen aan Zwollenaren en niet aan de algemene middelen van de aanbieder, die vaak in meerdere gemeenten actief is.

In het debat deed de ChristenUnie verschillende oproepen, zoals een jaarlijks panelgesprek waar cliënten hun ervaringen met de gemeente en de aanbieder kunnen delen. Ook zou het kunnen helpen als het personeel van de aanbieder zelf ervaring heeft opgedaan met een hulpmiddel waardoor zij met meer empathie met de klachten van gebruikers om kunnen gaan. De ChristenUnie blijft betrokken op dit belangrijke onderwerp en blijft haar oor te luister leggen of Zwollenaren herkennen dat de kwaliteit omhoog gaat. 

« Terug naar nieuws

Reacties op 'ChristenUnie ziet perspectief voor Zwollenaren met een hulpmiddel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.