Dankbaar voor wat Filip van As voor Zwolle heeft betekend

Foto Zwolle wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2016-2

Een kleine week na het vertrek van Filip van As dwarrelt het eerste stof wat neer. Fractievoorzitter Gerdien Rots: “Als ChristenUnieteam zijn we ontdaan over zijn vertrek. Filip was een fijne, betrouwbare collega. Een bestuurder waar je van op aan kon, toegewijd en dienstbaar aan onze stad, zonder zichzelf daarbij op de voorgrond te plaatsen. Wij betreuren zijn besluit en hebben er tegelijkertijd diep respect voor. Zijn besluit om het stokje door te geven toont zijn grote verantwoordelijkheidsgevoel voor de toekomst van onze stad.”

Filip van As heeft mooie dingen gerealiseerd voor Zwolle. Recent opende hij de inpandige fietsenstalling op het Gasthuisplein, onderdeel van de uitrol van extra fietsenstallingen in de binnenstad. Met een vernieuwend participatief proces betrok hij tal van Zwolse ondernemers en inwoners bij het opstellen van de Strategische Agenda Binnenstad.

De herinrichting van de Pannekoekendijk werd mede door zijn inzet een toonbeeld van innovatie door de combinatie van waterkering, klimaatadaptatie, groenstroken en infrastructuur. Hij stak in 2015 zijn nek uit door in Zwolle particuliere speeltoestellen toe te staan op straat, kreeg daardoor te maken met een kritisch Ministerie van VWS, maar kreeg het voor elkaar dat Zwolle een pilot hiervoor kon starten.

Onder wethouder Van As werd Zwolle Solar City 2016, een prijs voor de beste gemeente van Nederland op het gebied van zonne-energie. Ook mocht hij de Nationale Verkeersveiligheidsprijs van 2016 in ontvangst nemen. Rots: “Dit is maar een kleine greep uit de tientallen onderwerpen waarvoor hij zich inzette. Als fractie hebben wij Filip van As altijd gesteund, ook vorige maandag in het pittige debat over de grote energietransitie-opgave waar Zwolle voor staat. We zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor Zwolle heeft mogen betekenen.”

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Dankbaar voor wat Filip van As voor Zwolle heeft betekend'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.