ChristenUnie wil meer aandacht voor welzijn Zwolse oudere

Ouderen en CU

De ChristenUnie wil meer aandacht voor het welzijn van de Zwolse oudere en maakt zich daarom zorgen over de verschraling van welzijnsactiviteiten bij extramurale instellingen. Vooral zelfstandig wonende ouderen die destijds bewust in de buurt van woonzorgcentra zoals Westenhage of Fermate zijn gaan wonen ondervinden nu negatieve gevolgen door de scheiding van wonen en zorg.

Activiteiten komen onder druk die juist voor deze ouderen het verschil maken en een positief effect hebben op hun welzijn en gezondheid.
ChristenUnie raadslid Wietse de Boer: 'ouderen in Zwolle mogen wat ons betreft niet het kind van de rekening worden van de veranderingen in de ouderenzorg'.

De ChristenUnie vindt dat ouderen, naast goede dagelijkse verzorging en verpleging, ook de gelegenheid moeten krijgen om elkaar te ontmoeten, relaties op te bouwen en een stuk levensgeluk te ervaren door in contact te zijn met anderen. Die benadering past naadloos bij het manifest Waardig ouder worden die de ChristenUnie onlangs lanceerde.

De wethouder antwoordde op mondelinge vragen van de ChristenUnie. Zij herkent de zorgen  en is van mening dat iedere inwoner van de stad, dus ook de ouderen in extramurale locaties, op een goede mix van wonen, zorg en welzijn moet kunnen rekenen. De welzijnsorganisatie Wijz is ondertussen al in gesprek met Driezorg om mee te denken over oplossingen.

De Boer: 'het is goed te horen dat de situatie bij Driezorg onder de aandacht is van het college. We zullen de ontwikkelingen op nauwe voet volgen'. Wilt u uw ervaringen met ons delen?
Mail mij dan via: wietse@christenuniezwolle.nl 

 

« Terug naar nieuws

Reacties op 'ChristenUnie wil meer aandacht voor welzijn Zwolse oudere'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.