Zwolse fractievoorzitter Gerdien Rots op kandidatenlijst Tweede Kamer

Gerdien spoorzone

Zwollenaar en ChristenUnie-fractievoorzitter in de gemeenteraad Gerdien Rots staat op de conceptkandidatenlijst van haar partij voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. Rots is blij met haar twaalfde plek. “Zwolle en de ChristenUnie hebben al lang een nauwe band met elkaar. Die band, de aandacht die er zo landelijk voor onze stad is, wil ik blijven versterken.”

Rots zegt zich erg aangesproken te voelen door de aandachtspunten die de ChristenUnie ook landelijk stelt. In het verkiezingsprogramma ‘Hoopvol realistisch: voorstellen voor een samenleving met toekomst’ formuleert de ChristenUnie als drie belangrijkste aandachtspunten investeren in de toekomst van onze kinderen, zorgen dat iedereen meetelt en opkomen voor (godsdienst)vrijheid.

Rots: “‘Iedereen telt mee’ betekent voor mij het opkomen voor mensen die arm zijn, die op de vlucht zijn of die om een andere reden niet als vanzelfsprekend mee kunnen doen. Daar kom ik in Zwolle voor op en daar laat de ChristenUnie zich ook landelijk over horen.” 

De ChristenUnie heeft momenteel vijf zetels in de Tweede Kamer. Rots: “Het is niet vanzelfsprekend dat ik direct in de Tweede Kamer kom. Dat vind ik ook niet erg: ik heb nog lang niet het gevoel dat ik in Zwolle klaar ben. Op het gebied van armoede zijn we hard bezig, maar zijn we nog niet klaar en ook als het gaat om de aandacht voor ouderen in onze stad vind ik dat er nog veel te winnen is.” 

Op de kandidatenlijst van de ChristenUnie staan ook de Zwolse voorgangers Henk Stoorvogel (op plek 48) en Arie van der Veer (op plek 49).

De ChristenUnie presenteert de volledige kandidatenlijst vandaag. Volgens partijvoorzitter Piet Adema is de conceptkandidatenlijst een goede afspiegeling van de ChristenUnie-achterban. “Ik ben onder de indruk van de kwaliteit van deze kandidaten en dankbaar dat zij zich vanuit hun geloof willen inzetten voor onze partij, de regio waar ze vandaan komen en ons land."

De ChristenUnie-lijst wordt aangevoerd door Gert-Jan Segers. Huidige Tweede Kamerleden Carola Schouten, Joël Voordewind, Carla Dik-Faber en Eppo Bruins staan respectievelijk op de tweede tot vijfde plek. Hoogste nieuwkomer is het Groningse Statenlid Stieneke van der Graaf op plek 6. Op 7 staat Amsterdammer Don Ceder.

De kandidatenlijst wordt besproken op het ChristenUnie congres op 26 november. Dan wordt ook het verkiezingsprogramma vastgesteld dat de ChristenUnie vorige week presenteerde.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Zwolse fractievoorzitter Gerdien Rots op kandidatenlijst Tweede Kamer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.