Judith Prins

Judith (burgerlid)

  judith@christenuniezwolle.nl 06 - 4263 7788

Judith, wat doe je in het dagelijks leven?
Ik studeer Sociaal Pedagogische Hulpverlening op Hogeschool Viaa. Menselijk gedrag boeit mij enorm en op deze opleiding mocht ik leren wat er achter dit gedrag zit; hoe een persoon geworden is wie hij/zij is en wat diegene drijft. Maar ook op een grotere schaal ben ik geïnteresseerd in gedrag binnen organisaties en hoe hierbinnen rekening gehouden kan worden met het individu. 
Naast mijn studie werk ik met een erg leuk team bij De Huiskamer (het horeca-gedeelte) van de Stadkamer. Kortgeleden benoemd als beste bibliotheek van Nederland overigens. Toch gaaf dat we dat in Zwolle kunnen zeggen!

Welk wereldprobleem zou jij willen oplossen?
- Om mij heen zie ik veel jonge mensen kampen met mentale problemen, als gevolg van o.a. de druk die zij ervaren vanuit de samenleving. Fijn dat dit meer bekend wordt en de urgentie ervan duidelijk wordt gemaakt. Maar nu wil ik nog een stap verder; hoe kunnen we nu voorkomen dat er bij de volgende generatie hetzelfde gebeurd?

Wat is je mooiste ervaring in of herinnering aan Zwolle?
- Zwolle Unlimited laat voor mij echt het mooiste van Zwolle zien. De verbondenheid, laagdrempeligheid en en natuurlijk de hoeveelheid talenten die wij in onze stad hebben.
- Meewerken aan de Bruisweek, als mentorcoach, was ook zo'n ervaring. Uniek hoe wij in Zwolle met zoveel verschillende partijen samenwerken en bijzonder dat dit steeds weer een succes is.

Welk concert heeft het meeste indruk op je gemaakt?
- Kortgeleden ben ik met vrienden naar Typhoon & Amsterdam Sinfonietta geweest in de Spiegel. Prachtig concert waar verschillende muziekstijlen mooi naar voren kwamen.

Wat wilde je als kind later worden?
- Als kind wilde ik eerst lerares worden of moeder, want tja, wat voor andere voorbeelden zijn er nu eigenlijk. Tot ik meer leerde over wereldproblematiek. Vanaf toen zag ik mijzelf al als ontwikkelingswerker de wereld over reizen of (ik was erg bescheiden) als Algemeen Directeur van The Elders, een internationale 'denktak' van oude wijzen die Nelson Mandela oprichtte.

Hoe duurzaam ben je zelf? Noem eens iets.
Zwolle is gezegend met een hoop leuke tweedehands kledingwinkels, waar ik het meeste van mijn kleding haal. Ook doe ik mijn best minder vlees te eten. Maar als het gaat om het scheiden van afval, merk ik dat dit (wonend in Assendorp en nu nog in een studentenhuis) er vaak bij inschiet. Gelukkig dat er veel politici in de gemeente dit een stuk makkelijker willen maken. 

Hoe ziet je droomvakantie eruit?
Een week kanoën in Scandinavië staat hoog op mijn verlanglijstje.