Jona zonder walvis

ChristenUnie Zwolle organiseert op donderdag 1 juni een publieksavond met als hoofdgast Mounir Samuel, spreker en auteur van het veelbesproken boek ‘Jona zonder Walvis’.

Mounir spreekt naar aanleiding van zijn boek over klimaatverandering en andere crises van deze tijd. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Aan het eind van de avond is er gelegenheid om het boek Jona zonder Walvis te kopen en houdt Samuel een signeersessie.

Jona zonder walvis

Klimaatramp
We zitten middenin een klimaatramp. Als correspondent sociale revoluties en maatschappelijke verandering was Mounir Samuel getuige van de wereldwijde effecten daarvan. Tijdens de bijeenkomst duidt hij de aard en omvang van de verschillende crises van deze tijd. Van stikstof tot het belang van de walvis, van het aandeel van Shell tot aan de verwoesting van de Amazone door het Nederlandse bedrijfsleven. Mounir Samuel laat zien wat ons in de komende decennia te wachten staat én wat wij daar aan kunnen doen.

Na de lezing volgt een gesprek tussen Mounir en ChristenUnie fractievoorzitter Ruben van de Belt.

Over de spreker
Mounir Samuel is politicoloog, auteur en journalist. Zijn reportages werden bekroond met de Dick Scherpenzeel Aanmoedigingsprijs en de Lira Correspondentprijs. Winq Magazine kende hem de eretitel toe van 'Changemaker of the decade'.

Praktische informatie
Datum en tijd: 1 juni 2023, 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a in Zwolle
Toegang: gratis

Aanmelding lezing 'Jona zonder walvis' door Mounir Samuel

Persoonsgegevens